FILM SCREENING

Nattebarn - En film om å velge livet

Høsten 2017 står Petter på toppen av en bro klar til å avslutte livet, men blir stoppet av politiet i siste liten. For å holde de mørke og vonde tankene på avstand, bestemmer han seg for å lage film sammen med bestekompisen Sverre.

Petter og Sverre vil møte andre som sliter, og tar med seg kamera ut i Oslos nattetimer. Utstyrt med en god dose naivitet og spontanitet, ender de opp i konfliktfylte og uforutsigbare situasjoner sammen med karakterene som etterhvert blir en del av filmen. Dette setter også igang en terapeutisk prosess for Petter, og han føler seg etterhvert mindre alene og mer i kontroll over kaoset han har inni seg.

Regissørene Petter Aaberg (27) og Sverre Kvamme (25) debuterer med en film som er unik fordi den lar publikum oppleve angst og skam på kloss hold, og den lar oss samtidig få være med på en transformativ prosess. Når Petter er i en skapelsesprosess med filmen og møter andre unge mennesker som sliter, klarer han å tenke mer konstruktivt og tankene og livet hans blir litt lysere.

Velkommen til en ekstra screening av filmen i anledning Schizofrenidagene.

Odeon kino Stavanger, Sølvberggata 2, 4006 Stavanger

Onsdag 3. november  kl 2000 

Mother didn't know

A poetic fable about a depressed girl and a helper that wants to stay invisible, by Anita Killi

The film will be screened as part of the programme for the main conference - Thursday 4. November 9am